İki yeni domuz gribi vakası daha

Frankfurt bağlantılı olarak Toronto ve New York'tan Türkiye'ye gelen 2 Türk'te domuz gribi tespit edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA -3 Haziran'da Frankfurt bağlantılı olarak Toronto ve New York'tan Türkiye'ye gelen iki Türk vatandaşında domuz gribi tespit edildi. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son iki vaka ile Türkiye'de bugüne kadar toplam 10 kişide domuz gribi tespit edildiği bildirildi. Vakaların dokuzunun ABD'den, birinin de Kanada'dan Türkiye'ye gelen kişiler olduğu belirtilen Bakanlık açıklamasında, kişiden kişiye bulaşma nedeniyle yerli vaka tespit edilmediği vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, "Hastalar izole edilerek gözlem altına alınmıştır. Genel durumu iyi olan hastaların tıbbi takibi yapılmaktadır. Bakanlığımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış ve titizlikle uygulanmaktadır. Hastalarla aynı uçakla yolculuk yapanlardan henüz ulaşılamayan kişilerin takiplerini yaptırmak üzere 112 ücretsiz telefon hattını arayarak 'Ben domuz gripli hastayla aynı uçakla yolculuk yapan kişilerdenim' şeklinde kendilerini tanıtmaları ve sağlık ekiplerinin kendilerine ulaşmalarını sağlamaları gerekmektedir" denildi. Bu arada ABD'de domuz gribinden her biri başka eyalette olmak üzere 6 kişi daha öldü.