”İktidara geldiğimizde dokunulmazlığı rafa kaldıracağız”

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Pamukoğlu, Türkiye'nin "yolsuzluk nedeniyle ekonomisi bozulan" 202 ülke arasında dördüncü sırada olduğuna dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, yolsuzlukların boyutunun sürekli arttığını, bunun siyasetçiler ve üst düzey bürokratlardan kaynaklandığını iddia ederek, "İktidara geldiğimizde dokunulmazlığı rafa kaldıracağız" dedi.

Pamukoğlu, partisinin Adana il teşkilatını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, partilerine olan ilginin her geçen gün arttığını ve ülkenin her yanında örgütlenmek için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Ülkenin iyi yönetilmediğini, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini ve dış borcun arttığını savunan Pamukoğlu, Türkiye'nin "yolsuzluk nedeniyle ekonomisi bozulan" 202 ülke arasında dördüncü sırada yer aldığını bildirdi.

Pamukoğlu, Türkiye'de satılmadık yerin bırakılmadığını, yolsuzlukların arttığını iddia ederek, "Ülkedeki yolsuzlukların nedeni siyasetçiler ve üst düzey bürokratlardır. İktidara geldiğimizde dokunulmazlığı rafa kaldıracağız" diye konuştu.

Pamukoğlu, Türk siyasi hayatında ilk defa kararsızların oranının yüzde 43 seviyelerine geldiğini belirterek, bunun da mevcut siyasi parti ve liderlerinden "halkın yaka silkmiş durumda" olduğunu gösterdiğini savundu.

Pamukoğlu, bir soru üzerine Ergenekon soruşturmasında da sapla samanın birbirine karıştırıldığını, davanın seyri hakkında fikir yürütmenin doğrudan doğruya bu işin içine siyasetin girdiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Pamukoğlu, daha sonra Türk Hukuk Enstitüsü Adana Şubesini de ziyaret etti.