İlahiyatçılara operasyon

Zekeriya Beyaz'ın evi Ergenekon kapsamında arandı. 6 ilde daha aramalar devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL /ANKARA/ADANA/KONYA - Malatya'da gerçekleşen Zirve Yayınevi katliamı soruşturması kapsamında 6 ilde aramalar yapılıyor. Ergenekon Davası ile birleştirilen soruşturmada İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz'ın da evi aranıyor.

Ergenekon Davası ile birleştirilmesinin ardından yeniden açılan soruşturma kapsamında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı bu sabah İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Malatya ve Antalya'da çeşitli adreslerde arama başlattı. Sabah saatlerinde başlayan aramalar devam ediyor.

Evleri arananlar arasında ilahiyat profesörleri Zekariya Beyaz, Prof. Abdurrahman Küçük ve Prof.Şahin Filiz'de bulunuyor.

Gülen ve Said-i Nursi hakkında kitap yazıyordum

Aramalara ilişkin televizyonlara bilgi veren Beyaz, sabah saatlerinde polislerin geldiğini halen aramaların devam ettiğini belirterek, "Arama, misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında. Fethullah Gülen ve Said-i Nursi hakkında kitap yazıyordum" şeklinde konuştu. Polislerin daha önce yaptığı misyonerlik karşıtı konuşma ve konferanslar hakkında sorular sorduğunu söyleyen Prof. Beyaz, Fethullah Gülen ve Said-i Nursi'nin politik etkileri ve Türkiye'ye zararları hakkında bir kitap yazdığını ifade etti.

Nurculuk kitabı üzerinde yoğunlaştılar

Gözaltına alınıp alınmayacağı henüz belli olmayan Prof. Beyaz, arama kararının "misyonerlik" çalışmalarıyla ilgili olmasına rağmen, polisin Nurculuk kitabı üzerinde yoğunlaştığını belirterek, "Şimdi bu kitabın belge ve dokümanlarını topluyorlar" dedi.

Vali Mutlu: Gözaltı şeklinde değil

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin bugün yapılan çalışmaların arama mahiyetinde olduğunu belirterek, "Gözaltı şeklinde değil" dedi.

Şeyhülislam Hayri Efendi İlköğretim Okuluna yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarının "Ergenekon" soruşturması kapsamında yapılan aramalara ilişkin sorusu üzerine Vali Mutlu şunları söyledi:

"Devam etmekte olan soruşturmayla ilgili Zirve Yayınevine yapılmış olan saldırıya ilişkin daha önceden yapılmış tutuklamalar vardı. Bugünkü çalışmalar arama mahiyetinde ev ve iş yerlerinde yapılıyor. Gözaltı şeklinde değil. Aramalar tamamen ilgili makamların talepleri doğrultusunda emniyet birimlerimiz tarafından yapılıyor. İstanbul bir nokta, farklı 6 nokta var."

Uzaktan yakından ilgim yok

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Prof. Dr. Abdurrahman Küçük ise  "Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" dedi.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren evinde arama yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Küçük,  İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirtti. Küçük, "Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" diye konuştu.

Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, "Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum" ifadelerini kullandı.

İlahiyatçılara baskın

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak'ın lojmandaki evinde ve fakültedeki odasında arama yapılıyor.  Doç. Dr. Albayrak'ın üniversitede dinler tarihi ve metodolojisi, mukayeseli halk inançları, dinlerarası ilişkiler ve diyalog imkanları konularında lisans ve yüksek lisans dersleri verdiği öğrenildi.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli (SÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın evinde arama yapılıyor.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Aydın'ın geçen yıl emekli olduğu fakat üniversitede halen ders verdiği öğrenildi.

Malatya'da aramalar 

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce'nin evi ve üniversitedeki odası aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Özel Yetkili Savcılığının talimatıyla, Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak bazı adreslerde arama yapıyor.

Bu kapsamda, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce'nin evinde ve fakültedeki ofisinde aramaların devam ettiği, aramalara Malatya adliyesindeki özel yetkili bir savcının da eşlik ettiği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir