İlişkileri normalleştirme çabası olumlu seyrediyor

Babacan ile Nalbantyan ilişkileri normalleştirme çabalarına devam etme kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan'ın bir araya geldikleri çalışma yemeği ardından görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiği bakanlar tarafından ifade edildi.

Her iki Bakan da 'ilişkilerin tamamen normalleşmesini sağlamak' konusuna dikkat çekti.

Basına kapalı olarak yapılan ve 2,5 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Ali Babacan, yemekte iki ülke arasındaki ilişkileri, Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu'nu ve bölgedeki diğer sorunları değerlendirdiklerini bildirdi.

Oldukça faydalı ve yapıcı bir görüşme olduğunu ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

"Olumlu bir atmosferde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bundan sonraki dönemde de hem siyasi hem teknik seviyede irtibatlarımız devam edecek. Burada amacımız iki ülke arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesini sağlamak. Bu amaçla güçlü bir siyasi iradeyle görüşmelerimize devam edeceğiz."

Nalbantyan ise çok iyi bir atmosferde son derece faydalı ve yapıcı tartışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlişkilerimizi normalleştirme çabalarımıza devam etme kararı aldık" dedi. 

Bu arada, Nalbantyan, görüşmenin ardından Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) nezdinde Ermenistan Daimi Temsilciliği'nin Elmadağ'daki bürosunu da ziyaret etti.