İlk banka bonosu ihracı tamamlandı

Akbank'ın 1 milyar liralık bonosunda faiz yüzde 7.28, fiyat 96,571 TL olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, bir mevduat bankası tarafından Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilmiş ilk banka bonosu ihracını tamamladı.

Banka'dan yapılan açıklamada, 9-10 Aralık tarihlerinde talep toplama işlemleri tamamlanan, faiz oranı yüzde 7.28 olarak belirlenen 178 gün vadeli bononun fiyatının 96,571 TL olarak gerçekleştiği bildirildi. Toplanan talep neticesinde bononun yüzde 96,57'si Yurt İçi Kurumsal yatırımcılara, yüzde 3,43'ü ise Yurt İçi Bireysel yatırımcılara tahsis edildi.

Akbank'ın, bono ihracı ile ilgili açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, "Gelişmiş finans piyasalarında olduğu gibi ülkemizde de hem devlet bonolarının hem de şirketlerin ve banka bonolarının işlem gördüğü bir sürece giriliyor.

Akbank olarak yurt içindeki banka bonosu ihracımız ile bu anlamda bir öncü oluyoruz. Başarıyla tamamladığımız bono ihracımız yatırımcıların Akbank'ın sürdürülebilir yüksek performansına ve Bankamızın geleceğine duyduğu güvenin bir teyidi. Akbank olarak ilklere imza atmaya ve yatırımcılara yenilikçi finansal enstrümanlar sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir