İlk elektrik ihracatı Yunanistan'a

Akenerji ilk sınır ötesi ihracatını Yunanistan'a yapacak, ülkeye 3 milyon 600 bin kilovat saat enerji iletecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Akenerji, ilk elektrik ihracatını Yunanistan'a gerçekleştirecek.

Şirketin yazılı açıklamasına göre, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından düzenlenen sınır ötesi iletim kapasite ihalesi doğrultusunda ikinci sınır ötesi ticaret faaliyetin, Yunanistan'a ihracatla gerçekleştirileceği bildirildi.

Ağustos ayında ilk ithalatın Bulgaristan'dan yapıldığı hatırlatılan açıklamada, kasım ayı boyunca Yunanistan'a 5 megavat baz yük ihraç edecek olan Akenerji'nin, Türkiye-Yunanistan yönündeki kapasite hakkının tamamını CEZ-Greece ile yapılan elektrik tedarik anlaşmasıyla kullanacağı kaydedildi.

Akenerji'nin bir aylık dönem sonunda Yunanistan'a 3 milyon 600 bin kilovat saat enerji iletmiş olacağı, bu enerjinin yaklaşık 2 bin 500 konutun bir aylık elektrik tüketimine denk geldiği belirtildi.

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, Yunanistan'a enerji iletiminin Akenerji'nin ilk sınır ötesi ihracat faaliyeti olduğunu vurgulayarak, "Bulgaristan'dan yaptığımız ilk ithalatla başladığımız uluslararası faaliyetlerimize hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. Bu nedenle kasım ayı boyunca Yunanistan'a yapacağımız ihracat, bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Akenerji olarak bundan sonra bu tür fırsatları yakından izlemeye devam ederek, uluslararası ticarette aktif olarak rol oynamaya devam edeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir