İlk kez fotoğraf çektirdi

YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, ilk kez hatıra fotoğrafı çektirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, Aslanlı Yol'un başında komutanlar tarafından karşılandı. Şura üyeleri, Erdoğan'ın başkanlığında, üzerinde ''YAŞ üyeleri'' yazan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol'dan yürüdü.

Başbakan Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Mozoleye çıkan merdivenlerde çektirilen hatıra fotoğrafı çektiren heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"2014 yılı Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla yadediyorum. Kuruluşunun 91. yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyetimiz 2023 hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Hedefimiz 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmektir. Bu süreçte milli güvenliğimizi en üst düzeyde geliştirmenin yanında kadim tarihimizden devraldığımız sorumluluklarla vicdani ve insani yükümlülüklerimizi asla ihmal etmiyoruz. Dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde istikrarımızı koruyarak, gücümüzü artırarak, bölgemizde barışı, huzuru ve refahı kalıcı hale getirmenin gayreti içindeyiz.

Yaşadığımız kritik süreç Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yetişmiş insan gücüyle, modern donanımıyla, üstün hareket kabiliyetiyle daha da güçlü bir ordu haline gelmesi konusundaki kararımızın, çabalarımızın, isabetini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu anlayışla yürüttüğümüz 2014 yılı YAŞ çalışmalarını bir kez daha ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Anıtkabir Komutanlığını ziyaretin ardından buradan ayrıldı.

Karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, tören kıtasını selamlamasının ardından toplantı salonuna geçti. YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 11.00'de başladı.

Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katıldı.

Rütbe ve emeklilik işlemleri görüşülecek

Toplantı öncesinde, TRT ve haber ajanslarının kısa süreli görüntü almasına izin verildi. Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personelin durumları ile TSK'yı ilgilendiren diğer konular da toplantıda görüşülecek.

Şura kararlarının 6 Ağustos Çarşamba Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir