İlk seans satıcılı kapandı

Borsa kapanışını 537 puan eksiyle 68.111 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Hızlı yükselişler sonrası güne yatay başlayan İMKB, ilk seansı 537 puan düşüşle 68.111 puandan tamamladı. Piyasaların gözü kulağı ise merkez bankalarından gelecek faiz kararlarında.

İngiltere (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararlarını bekleyen piyasalarda, İngiltere’ye yönelik faizde bir değişiklik beklenmezken, ECB’nin faizi çeyrek puan artıracağı görüşü hakim. Bu arada Japonya Merkez Bankası ise bu sabah faizleri sabit tutarken, depremden zarar gören bankalara 1 trilyon yen (yaklaşık 12 milyar dolar) yardım edeceğini duyurdu.

Dolar 4 ayda yüzde 2 düştü

Avrupa’da faiz artırımı beklentisiyle güçlü duruşunu koruyan Euro, dolar karşısında 1.4338 sent seviyesine kadar çıktı. Euro/Dolar paritesi bugün 1.4270 seviyesinde işlem görüyor.

Yurtiçinde de satışlarla dolardaki gevşek seyir devam ediyor. Serbest piyasada dolar aralık ayı ortalarından sonra yeniden 1.52 liranın altına indi. Kapalıçarşıda dolar şu sıra 1.5165, euro ise 2.1655 liradan satılıyor.

Tahvil-bono piyasasında ise düşük gelen enflasyon ve Moody’s’in zorunlu karşılık değerlendirmesi sonrası iyimserlik devam ediyor. Dün yüzde 8.66 bileşik seviyesine inen 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi şu sıra yüzde 8.66 seviyesinde.

Altın ve petrol yataya döndü

Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altın ve petrolde ise yeni rekorların ardından bugün gevşek görünüm sergileniyor. Spot altın 1.462 zirvesinden 1.455 seviyesine gerilemiş durumda.

Dün 123.38 dolarla rekor tazeleyen Brent petrol 121.8 dolardan işlem görürken, 108.96’dan dönen ABD ham petrol ise 108.6 seviyesinde yer alıyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir