İlköğretim öğrencileri hafta sonu ter dökecek

İlköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencileri hafta sonu SBS'ye katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İlköğretim 8. sınıf öğrencileri 4 Haziran 2011 Cumartesi günü, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri ise 5 Haziran 2011 Pazar günü Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek.

SBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacak.

SBS yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak ve merkezi sistemle, aynı anda yapılacak.

Sınava girecek 1 milyon 70 bin 148 8. sınıf öğrencisine sınavda 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek.

Adayların sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (veya pasaport), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları isteniyor.

Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala özürlü öğrenciler hariç sınav salonundan kimse çıkarılmayacak. Sınav salonunda tek aday kalmayacağından dolayı en az 2 aday bırakılacak.

Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulunmaksızın sınava alınacak. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacak.

Öğrenciler ve görevliler, sınava temiz, düzenli, aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle ve başı açık girecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek olup sonuçlar "http://www.meb.gov.tr"ile "http://oges.meb.gov.tr"adreslerinde yayımlanacak.

Öğrencinin sınav sonuç bilgileri kayıt hakkı kazandığı okulun ekranından izlenebildiği için kayıt yaptırırken ayrıca sonuç belgesi talep edilmeyecek. Okul müdürlükleri velinin talep etmesi durumunda internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylayıp, mühürleyerek imza karşılığı öğrenciye verecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir