İlköğretime 1 milyon 283 bin 643 çocuk kaydoldu

Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adresler ve nüfus kayıtlarına göre yapılan e-kayıt sonuçları açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İlköğretim okullarına Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adresler ve nüfus kayıtlarına göre yapılan e-kayıt sonuçları açıklandı.

2009-2010 eğitim-öğretim yılı için ilköğretim okullarına 1 milyon 283 bin 643 çocuk, evlerine en yakın okullara yerleştirildi. Sistemde herhangi bir okulun kayıt alanı ile ilişkilendirilemeyen 31 bin 305 çocuk bulunduğu, bu çocukların adres tanımlamalarının yapılarak kayıtlarının gerçekleştirileceği bildirildi.

Veliler, çocuklarının yerleştirildiği okulu ve adresini, Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet adresinden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak öğrenebilecekler. Ayrıca yöneticiler, okullarına kayıt edilen öğrenci listelerini ilan edecekler. Veliler ek herhangi bir işlem yapmadan okullar açıldığında çocuklarını okula gönderecekler.

Adres değişikliği olan ancak kayıtları farklı okullara çıkan çocukların durumları okul yönetimleri tarafından değerlendirilecek. Bu çocuklar nakil yoluyla yeni adreslerindeki okullara kaydedilecek.

Bugünden sonra oluşan değişiklikler (yurt dışından gelme, nüfus cüzdanını yeni çıkarma, yeni okul açılması, okul kapatılması vs.) adres bilgileri doğrultusunda il/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonu tarafından e-okul sistemine eklenecek.

Herhangi bir nedenle kaydı yapılmayan çocukların durumları, velileri tarafından ilçe nüfus müdürlüğüne adres tanımlaması yapıldıktan sonra okul yönetimleri tarafından kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

Şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olanların, nakillerini istedikleri okullara yapılacak.

Özel ilköğretim okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin nakilleri okul yönetimleri tarafından adres uygunluğu kontrolü yapılmadan gerçekleştirilecek.

Nakiller, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin e-okul sisteminde açılmasından sonra gerçekleştirilecek.