İlköğretimlerde boş kontenjanlara kayıt imkanı

E-kayıtlar sonucunda fiziki kapasitesi dolmayan okullara nakil yoluyla öğrenci alınabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - E-kayıtlar sonucunda fiziki kapasitesi dolmayan okullara nakil yoluyla öğrenci alınabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünce il milli eğitim müdürlüklerine konuya ilişkin yazı gönderildi.

Yazıda, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ilköğretim birinci sınıflara kayıtların İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ve daha önce gönderilen genelge doğrultusunda çocukların ikametlerine en yakın ilköğretim okuluna yerleştirilmeleri suretiyle yapıldığı anımsatıldı.

Yönetmeliğin 17. maddesi kapsamında fiziki kapasitesi dolmayan okullara nakil yoluyla öğrenciler alınabileceği bildirilen yazıda, "Eğitim çalışanlarının görev yaptıkları okula çocuklarını almak isteğine ilişkin talepler bu madde kapsamında değerlendirilebilecektir. Müracaatlar veliler tarafından ilgili okul müdürlüğüne yapılacaktır" denildi.

Yazıda, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 17. ve 18. maddelerinin (g) bendinde yer alan şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların e-okul sistemiyle yerleştirildikleri ikametlerine en yakın okula kesin kayıtları yapıldıktan sonra gidecekleri okula nakillerinin gerçekleştirileceği belirtildi. Yazıda, şehit, muharip, gazi ve özel eğitime ihtiyacı olan çocukların belgelerinin nakil olacak ve nakil gönderecek okul yönetimleri tarafından kontrolünün yapılacağı ve yöneticilerin sorumlu olacağı kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, yazıda tanınan imkandan öğretmenlerin ve diğer çalışanların çocuklarının da yararlanacağını bildirdi.