İllegal örgüt söylemi, pazarlığın açık bir örneği

Kılıçdaroğlu, ateşkes sağlanması konusunda PPK ile pazarlık yürütüldüğü iddialarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ateşkes sağlanması konusunda devletin terör örgütü ile pazarlık yürüttüğüne ilişkin iddialarla ilgili olarak, "Bir pazarlık olduğunu, bu konuyu inceleyen, bu konuda kafa yoran bütün kesimler ortak bir söylem olarak dile getiriyorlar. Pazarlığın sonuçlarından birisi de öyle anlaşılıyor ki terör örgütü, illegal örgüt söylemi konusundaki belirginleşmedir. Artık AKP, PKK'yı terör örgütü olarak görmemeye başlamıştır. Bu da pazarlığın çok açık bir örneğidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar gezisine giderken parti otobüsünde beraberindeki bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ile pazarlık yapıldığına ilişkin tartışmalar ve buna ilişkin AK Parti'den yapılan açıklamayı değerlendirdi. AK Parti'den yapılan açıklamada "terör örgütü" yerine "illegal örgüt" ifadesinin kullanıldığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "bir pazarlık olduğunu, bu konuyu inceleyen, bu konuda kafa yoran bütün kesimler ortak bir söylem olarak dile getiriyorlar.

Pazarlığın sonuçlarından birisi de öyle anlaşılıyor ki terör örgütü, illegal örgüt söylemi konusundaki belirginleşmedir. Artık AKP, PKK'yı terör örgütü olarak görmemeye başlamıştır. Bu da pazarlığın çok açık bir örneğidir" diye konuştu.

"AKP, 'evet'i garantilemek için pazarlık süreci başlattı"

Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, "Referandum öncesinde terör örgütünün ateşkes ilan ettiğini açıklayarak terörü bir anlamda gündemden düşürmüş olduğunu" ifade etmesi ve "Bunu mu kastediyorsunuz' diye sorması üzerine, "Bir pazarlık olarak 'hayır' çıkma endişesi hükümette vardı zaten.

Bu konuyla ilgilenen değişik çevreler tarafından da zaman zaman dile getiriliyordu. Öyle anlaşılıyor ki hükümetin yaptığı çalışmalarda da 'hayır' çıkma endişesi belirginleşiyordu. AKP, 'evet'i garantilemek için bir pazarlık süreci başlattı. BDP de bu pazarlık sürecine zaten açıktı. Öyle mesajlar veriyordu. Bu pazarlığın önümüzdeki günlerde somutlaşması bekleniyor. Terör örgütünden gelen açıklamalarda hükümetin doğrudan kendileriyle pazarlığa geçtiğini ifade ediyorlar zaten" dedi.