İmalatı Çin'den Türkiye'ye kaydıracak
Bu yıl yüzde 50 büyümeyi planlayan Sevenhill imalatını da Çin'den Türkiye'ye kaydıracak.
GAZİANTEP - Kendi mağazacılık ağını büyüten Sevenhill, bu yıl 20 milyon lira yatırımla mağaza sayısını 90'a çıkaracak.
Çocuk, genç, kadın ve erkek giyiminde yılda 15 milyon adet mal üreten Sevenhill, üretim ayağını da güçlendiriyor. İstanbul'da fabrikası bulunan Sevenhill, ayrıca Çin, Hindistan ve Bangladeş'te yaptırdığı üretimini Türkiye'ye kaydıracak. Tekstil ve konfeksiyon merkezlerinden Bursa, Düzce veya Bolu'da 100 dönümlük alan üzerinde yeni bir fabrika kuracak.
Özbek Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bektaş Özbek, yaptığı açıklamada, şirketi 1997 yılında kurduklarını, şu anda 5 çocuğuyla birlikte işi yürüttüğünü ifade ederek, "Yedi tepe anlamına gelen, Sevenhill markasıyla yola çıktık. Hem tüketiciler hem bayiler bizi sevdi. Çok iyi konumdayız" dedi.
Hedef 3 yılda 300 mağaza
Türkiye genelinde şu anda 71 tane mağazaları bulunduğunu ve iki üç ay içinde 16 tane daha açacaklarını bildiren Özbek, şunları söyledi:
"Bizde 3 binin üzerinde model yapılıyor. Hem bayan hem erkek hem de çocuk var. Model çok olunca satış da hızlanıyor. Geçen yılı iyi kapattık, 59 mağazamız vardı. Bu yıl şu ana kadar 12 mağaza açtık. 90 mağaza ile bu yılı kapatacağız. Önümüzdeki yıl 60 mağaza açarak 150 mağazaya tamamlamayı düşünüyoruz. Hedefimiz 300'ün üzerinde mağaza açmak, bu hedefimize üç yıl içinde ulaşmayı düşünüyoruz."
Yüzde 50 büyürüz
Eskiden 200-300 metre karelik mağaza açarken, artık bin metre karenin üzerinde mağaza açtıklarına dikkati çeken Özbek, şunları kaydetti:
"2011 yılında mağaza yatırımı için 20 milyon liraya yakın bütçe ayırdık. Mağaza büyüdükçe işlerin daha iyi olduğunu gördük. Büyük mağaza açtıkça cirolarımızın arttığını, müşterinin daha rahat dolaşarak aradığı çeşidi bulduğunu görüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz bin metrenin üzerinde mağaza açmak. Küçük mağazaları kapatacağız."
2010 yılını 135 milyon TL ciroyla kapattıklarını bildiren Bektaş Özbek, bu yıl 50 büyümeyi hedeflediklerini belirtirken, "Türkiye ekonomisi şu anda fena değil. Bizim satış anlamında büyümemiz çok iyi. Mağaza açarak daha da büyüyeceğiz. Bu yıl inşallah 200-250 milyon TL'ye yakın ciro düşünüyoruz" dedi.
İmalatı Çin'den Türkiye'ye kaydıracak
Senede 15 milyon adet mal yaptıklarına, yetiştiremediklerine işaret eden Özbek, İstanbul'daki fabrikalarının yanı sıra fason da mal yaptırdıklarını söyledi.
Bektaş Özbek, şunları kaydetti:
"Biz Çin'de, Hindistan'da ve Bangladeş'te de mal yaptırıyoruz. Şu anda devlet 22 Temmuz'da Çin'e yüzde 30, Hindistan'a yüzde 25 ve Bangladeş'e yüzde 22 vergi koydu. Biz eskiden yüzde 40 dışarıda, yüzde 60 Türkiye piyasasında imalat yapıyorduk. Ama şu anda yüzde 90 imalatı Türkiye piyasasında yapmayı düşünüyoruz. Kendi üretimimizi büyütmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz yeni bir fabrika yapmak. İstanbul'un biraz dışında 100 dönüm içerisinde, işçinin bol olduğu yerde yapacağız. Tekstil merkezi Bursa, Düzce, Bolu yatırım için uygun. Fabrika yatırımını önümüzdeki yıl düşünüyoruz."
Fabrika ve mağazalarında bin 234 kişinin istihdam edildiğini bildiren Özbek, yeni vergi uygulamasıyla istihdam yaratılacağını, ancak birçok Avrupalı firmalar Uzakdoğu'da yaptırdıkları malı vergisiz Türkiye piyasasına sokacağı için rakipleri karşısında şanslarının azalacağını ve ayrıca devletin karı olmayacağını, bu nedenle devletin bu uygulamayı gözden geçirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.