IMF eski Başkanı Figaredo, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nda

Caja Madrid Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Figaredo, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - IMF eski Başkanı, İspanya eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Rodrigo de Rato y Figaredo, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu üyesi oldu.

Akbank tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ocak 2010'dan bu yana Caja Madrid Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Figaredo'nun, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na katıldığı belirtildi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Rodrigo de Rato y Figaredo'nun Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'na katılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Sayın Rodrigo de Rato y Figaredo, dünya ekonomisi hakkındaki zengin bilgi birikimi ve deneyimlerinin yanı sıra küresel vizyonu ile Akbank için çok büyük bir değer arz etmektedir. Türkiye ve dünyanın ekonomi ve siyaset alanında önde gelen isimlerinin oluşturduğu Akbank Uluslararası Danışma Kurulu yeni üyemizle daha da güçlenmiştir" dedi.

Açıklamada Figerado'ya ilişkin verilen bilgi şöyle:

"Ocak 2010'da Caja Madrid Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Rodrigo de Rato (Madrid, 1949) 2004-2007 yılları arasında IMF Başkanlığı görevini yürütmüştür. 1996 yılından 2004 yılına kadar ise İspanya'nın eski Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ekonomi Bakanlığı görevi boyunca IMF, Dünya Bankası, Avrupa Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası toplantılarında İspanya'yı temsil etmiştir.

Rodrigo de Rato, Madrid'de bulunan Complutense Üniversitesi'nden hukuk derecesi, California Üniversitesi'nden MBA derecesi ve Complutense Üniversitesi'nden ekonomi doktorasına sahiptir.

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

"Kemal Derviş - Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı, Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Politika Merkezi Danışmanı

Sir Winfried Bischoff - Lloyds Banking Group Plc. Yönetim Kurulu Başkanı

Bülent Eczacıbaşı - Eczacıbaşı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Lubna Olayan - Olayan Financing Company Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı, Genel Müdür

Dani Rodrik – Harvard Üniversitesi Uluslararası Siyasi Ekonomi Profesörü

Lord Nicholas Stern - Dünya Bankası eski Başekonomisti ve İngiltere Hükümeti'nin eski Ekonomi Danışmanı

Suzan Sabancı Dinçer -  Akbank Yönetim Kurulu Başkanı

Erol Sabancı - Akbank Yönetim Kurulu Şeref Başkanı ve Yönetim Kurulu Danışmanı

Zafer Kurtul - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bülent Adanır - Akbank Murahhas Üye

Hayri Çulhacı - Akbank Murahhas Üye

Ziya Akkurt - Akbank Genel Müdürü."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir