IMF'nin etkisi sınırlı kaldı

Borsa ilk seansta 317 puan geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – IMF ilişkilerine yönelik gelişmeleri izleyen yurtiçi piyasada satış tarafı ağırlığını korudu. Endeks 317 puan düşüşle 52.642 puandan kapanırken, gösterge faiz bugün yüzde 9.3 seviyesine yükseldi. Dolar ise 1.54 TL'den alıcı buluyor.

Borsa güne IMF haberiyle satış ağırlıklı başladı. IMF ile stand-by anlaşması konusunda görüşmelerin Mayıs ayına kadar devam edilmeyeceği açıklandı.

Bakan Babacan ise IMF ile nasıl bir çerçeve yürütüleceğine Mayıs'taki görüşmeler sırasında karar vereceklerini belirtti. Babacan, “Görüşmelerimiz, çalışmalarımız artık tamamen 4. madde çerçevesinde gözden geçirme heyetiyle yapacağımız gündeme yoğunlaşacak" dedi.

Babacan'ın bu değerlendirmelerinin piyasa üzerine önemli bir etkisi olmadı. Sabah seansında en düşük 52.135 puanı gören İMKB-100, en yüksek seviye olarak da 52.989 puanı gördü. Günün ilk seansında 1 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Yurtdışı hisse senetleri piyasasında zayıf görünüm yatay formasyonla devam ediyor. Euro/Dolar ise 1.3585 seviyesinde yer alıyor.

Yurtiçi piyasada 1.53 – 1.54 TL bandındaki hareketini sürdüren dolarda bankalararası en iyi alış/satış 1.5360 / 1.5400 TL düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.5380 TL'den Euro 2.0900 TL'den el değiştiriyor.

Tahvil-bonoda ise satışlar devam ediyor. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.30 ile dünün üzerinde yer aldı. Gösterge faiz dün yüzde 9.17 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir