İMKB, 140 puan artıda kapandı

Küresel piyasalar haftaya yatay seyirle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya yatay görünümle başlayan borsa, kapanışını 140 puan artışla 58.890 puandan gerçekleştirdi.

Yurtdışı piyasalara bağlı hareketine devam eden İMKB-100, haftanın ilk işlem gününde 696 puanlık bantta hareket etti. Gün genelinde yurtdışı piyasalarda artıda sıkışık görünüm hakim olurken, yurtiçinde Bileşik Endeks en düşük 58.407, en yüksek 59.103 puanı gördü. Kapanış 58.890 puandan yapılırken, borsada 1.4 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Yarın ABD'de açıklanacak Redbook Perakende Satışları ve İkinci El Konut Satışları piyasa tarafından takip edilecek.

Döviz piyasasında ise dolar ve euroda yükseliş gözlendi. Serbest piyasada Dolar 1.5260 TL'den, Euro 1.9350 TL'den kapandı. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2655, dolar/yen 85.20 seviyesindeler.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.07 ile cuma günkü seviyenin hemen üzerinde kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.10’dan geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir