İMKB 40 puan artışla kapandı

İlk seansta en yüksek 64.235 puanı gören endeks, satışlarla da 63.681 puana indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa günün ilk seansını 84 puan artışla 64.165 puandan tamamladı.

Yükseliş eğiliminin hız kestiği borsada bugün de yatay seyir izleniyor. İlk seansta en yüksek 64.235 puanı gören endeks, satışlarla da 63.681 puana indi. İlk yarıda 1 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) dünkü toplantısında niceliksel gevşetme politikasına henüz geçiş yapmazken, ekonomiye ek destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. Tahvil alımından kaçınılmasına karşın, bugüne kadar sağlanan desteğin yine devam edeceği ve para politikasında kolaylık sağlanacağı sinyalleri piyasaları olumlu etkiledi.

Dün piyasalarda daha pozitif bir tablo olmasına karşın, bugün yurtdışı endekslerde satış baskısı görülüyor.

Para piyasalarında ise Dolar 1.4850 seviyelerinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.33 sentin üzerinde seyrederken, Dolar/Yen 84.75 seviyesinde işlem görüyor.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.05 seviyesinde sakin görünüm sergiliyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir