İMKB haftaya yükselişle başladı

Piyasalarda pozitif eğilim sürüyor, endeks 57 binin üzerinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Borsa, olumlu havanın korunmasıyla güne alıcılı başladı.  Açılışını 458 puan artışla 57.069 puandan yapan endeks şu ana kadar en yüksek 57.287 puanı gördü. Bileşik Endeks saat 10:05 itibariyle 57.261 (+651) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 224 milyon TL düzeyinde.

Yatırım uzmanları borsada yukarı yönlü hareketin sürmesi durumunda 57.700 - 58.000 seviyelerinin ilk hedef direnç bölgesi olarak öne çıktığını belirtiyor. Ancak endeksin tarihi zirve olan 58.864 puana yaklaştıkça kar satışlarının artabileceği öngörülüyor.

Tahvil-bono piyasasında yeni hafta sakin başladı. Cuma gününü yüzde 8.86 seviyesinden kapatan 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.86 seviyesini koruyor.

Dolarda ise gevşeme eğilimi hakim. Cuma günü serbest piyasada 1.5390 TL'den kapanan dolar bugün 1.53 TL seviyelerine indi. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5300/1.5320 TL seviyesinde.

Yurtdışı borsalarda da genel anlamda olumlu havanın sürdüğü görülüyor. ABD ve Avrupa endekslerinde artıda yatay seyir etkili.

Haftanın en önemli verisi ABD'de istihdam ve tüketici güven endeksi. Yurtiçinde ise dördüncü çeyrek büyüme ve Anayasa değişiklik paketi görüşmeleri takip edilecek.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir