İMKB temkinli yükseldi

Borsada hafta boyu etkili olan satışların ardından bugün tepki alımlarıyla toparlanma çabası verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa haftanın son işlem gününü yüzde 1 primle tamamlarken, faiz yüzde 8.63 seviyesine indi. Dolar ise 1.5950 lira seviyelerinde dengelendi.

Libya'daki yaşanan gerginlik ve petrol fiyatlarının zirve yapması nedeniyle perşembe günü yüksek hacimli sert satışların yaşandığını İMKB'de, haftanın son işlem günü tepki alımları geldi. Gün içerisinde 61.872 puana kadar yükselen endeks günü 606 puan artışla 61.367 seviyesinden tamamladı. Bugün 3 milyar 78.5 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

ABD'de 4. çeyrek büyüme hızı yüzde 3.2'den yüzde 2.8'e revize edildi. Dış piyasalarda alım ağırlıklı görünüm değişmedi.

Bu arada Kuzey Afrika'daki isyan sonrası petrol arzında sıkıntı yaşanabileceği kaygıları Suudi Arabistan'ı harekete geçirdi. Ülkede günlük petrol üretimi 9 milyon varilin üzerine çıkarıldı. Dün 120 dolar zirvesine ulaşan Brent petrol bugün 111 dolara gerilemiş durumda. 

Döviz piyasasında bugün daha sakin bir gün geçirildi. Euro/Dolar 1.38 sentin altında kalırken, Dolar/TL'de işlemler ağırlıklı olarak 1.60 seviyesinin altında gerçekleşti. Serbest piyasada dolar 1.5980 liradan euro 2.1930 liradan kapandı.

Öte yandan altının onsu 1400 dolar seviyesindeki yatay hareketine devam ederken, serbest piyasada cumhuriyet altın 484 liradan, çeyrek altın da 119.5 liradan satıldı.

Önümüzdeki hafta yurtiçinde şubat enflasyonu, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve ABD'den gelecek olan tarım dışı istihdam verileri takip edilecek.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir