İMKB, yurtdışına daha fazla direnemedi

İlk seansta 68 bin seviyesini test eden Ulusal-100 Endeks, Avrupa'da düşüşlerin derinleşmesiyle 67 binin de altına indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa borsaları başta olmak üzere piyasalarda bugün satış baskısı arttı. Yunanistan ve İspanya'nın durumu ve genel anlamda global büyümeye yönelik kaygılar yatırımcıların riskten kaçmasına neden oldu. Gün içerisinde 68 bini deneyen İMKB de, ikinci seansta dış piyasalara ayak uydurdu.

Avrupa'da Yunanistan'ın borçlarının tekrar yapılandırılması gerektiği konusunda çıkan haberler ve İspanya'da son gelişmelerin ardından İspanya Borsasında kayıpların yüzde 4'e ulaşması olumsuz hava yarattı. Öte yandan ABD'de yeni konut satışları Ağustos'ta yıllık bazda 373 bin adet ile beklentilerin altında açıklandı. 

Sabah seansında banka hisseleri önderliğinde 68.000 seviyesini test eden Bileşik Endeks, Avrupa’daki düşüşe eşlik ederek yönünü aşağı çevirdi ve 66.653 puana kadar indi.

Borsada gün 1.133 puan ve yüzde 1.67 değer kayıpla 66.675 puandan sona ererken, 2.45 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Tahvil-bono piyasasında da 24 Eylül 2014 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 7.60’a kadar yükseldi.

Kapalıçarşıda ise dolar 1.7930 liradan, euro 2.3050 liradan satıldı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir