İMKB'de kar satışı geldi

Tarihi zirvesini bugün 70.820 puanla yenileyen İMKB, günü 941 puan ekside kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Tarihi zirvesini bugün 70.820 puanla yenileyen İMKB, kar satışıyla eksiye geçti. Bileşik Endeks, günü 941 puan düşüşle 69.225 puandan kapatırken, hisse senetleri ortalama yüzde 1.34 değer kaybetti.

Alıcılı açılan hisse senedi piyasasında Ulusal-100 Endeksi 70.820 zirvesini test etti. Hisse bazlı hareketlerin de ön plana çıktığı günde öğleden sonra kar satışları ağırlık kazandı. Gerek Türk Lirası, gerekse dolar bazlı zirvelerin ardından geri çekilen endeks 69.121 puana kadar indi. Gün 69.225 puandan tamamlanırken, borsada toplam 3.5 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Küresel piyasada dolarda yaşanan değer kaybı yurtiçinde de Dolar/TL'nin bu sabah 1.40 seviyesinin altına inmesine neden oldu. İki yıl öncesine dönen Dolar/TL'de öğleden sonra yeniden toparlanma görüldü. Serbest piyasada dolar 1.4080, euro 1.9800 liradan kapandı.

Merkez Bankası Para Kurulu toplantısının beklendiği faiz cephesinde ise yatay görünüm hakim oldu. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette spot kapanış yüzde 7.68'den yapılırken, valörlü işlemler yüzde 7.70 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir