İMKB'den rekor kapanış

Yüzde 2 prim yapan Bileşik Endeks, 59.494 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını yeniledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küresel piyasalardaki olumlu hava, son dönemde yükseliş trendini koruyan borsaya bugün ivme kazandırdı. Artan alımlar endeksi 59 binin üzerine taşırken, gün rekor seviyeden kapandı. Bileşik Endeks, günü 1.266 puan ve yüzde 2.18 değer artışla 59.494 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinden tamamladı. Endeks bundan önceki gün sonu kapanış rekorunu 59.330 puanla 14 Nisan 2010 Çarşamba günü kapanışta kırmıştı. Tarihi zirve ise 59.771 puanla test edilmişti.

ABD’de bankacılık kesiminin daha fazla kredi kullandırması adına likidite sağlayıcı yeni önlemlerin gündeme gelebileceği ve gecelik repo faiz oranın %0.25'ten %0'a çekebileceği beklentileri dün ABD borsalarının toparlanmasında etkili rol oynamıştı. Gözler ise ABD Merkez Bankası Başkanı Bernank’nin konuyla ilgili yapacağı değerlendirmelere çevrildi. Fed Başkanı’nın bugün yapacağı konuşma bu açıdan dikkatle izlenecek.

Bugün gelen bilançolardan ise Morgan Stanley 1,58 milyar dolar kar açıkladı. Yatırım bankası, ikinci çeyrekte beklentilerin üzerine çıkarak hisse başına 1,09 dolar kar etti.

Döviz cephesinde son iki gün 1.30 sent seviyelerinde zorlanan Euro/Dolar bugün 1.28 sente çekildi. Dolar/Yen 87.15 sent seviyesinde.

Serbest piyasada dolar 1.5320 TL’den, euro 1.9610 TL’den kapandı. Kapalıçarşıda çeyrek altın 97.50, cumhuriyet altını 394 liradan satıldı.

Tahvil-bono piyasasında ise gösterge faiz alımlarla düşüşünü sürdürdü. Spot piyasada yüzde 8.32 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil, valörlü işlemlerde yüzde 8.24’e geldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir