İmralı için tarih verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Bu hafta içinde olabilir. İlgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar, bu hafta içinde olabilirse bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde, ama olacak. Bu konuda Adalet Bakanlığımıza henüz bir müracaat söz konusu değil, o müracaatlar yapılacak. İlkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesi içinde uygun olanlardan 2 ya da 3 kişi adaya gönderilebilir'' dedi. 

Başbakan Erdoğan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken şunları söyledi;

 
Aynı olumsuzlukları yaşamamak için gereğini yaparız
 
Erdoğan, 28 Şubat soruşturması kapsamında 5 emekli askerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili ''Biz bu ülkede geçmişte yaşanmış bazı olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Eğer yaşamak istemiyorsak bunun gereğini de yerine getireceğiz. Yapılan çalışmalar bunun çalışmalarıdır. Yargı kendi görevini yapıyor, yürütme olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız'' dedi.
 
İnsani bir görev
 
Başbakan, emekli Orgeneral Ergin Saygun'un çalışma arkadaşı olduğunu belirterek, ziyaretini ''Bu bir insani görevdi. Bu insani görevi yerine getirdim. Herhangi bir beklentim söz konusu değil'' diye değerlendirdi.