İnce'den dokunulmazlık hamlesi

CHP Grup Başkanvekili İnce, "Hakkımda yürütülen iftira kampanyasından kurtulmak ve aklanmak istiyorum" ifadesini kullanarak dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA  - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na yazılı başvuruda bulundu.
İnce, başvurusunda, hakkında TBMM'ye sevk edilen 3/618 ve 3/916 dosya numaralı fezlekelerle dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiğini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:
"Yasama dokunulmazlığımın kaldırılarak, hakkında yürütülen iftira kampanyasından kurtulmak ve aklanmak istiyorum. Bu nedenle Cumhuriyet savcılıklarınca düzenlenen fezlekelerin işleme konularak hakkımdaki fezlekeleri görüşmek üzere Karma Komisyon'un en kısa sürede toplanmasının sağlanmasını arz ve talep ederim" dedi.
CHP'li Muharrem İnce, TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarından oluşan Karma Komisyon'a da başvurdu.
MHP'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verdiği gensoru önergesinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında, Arınç ile İnce arasında tartışma çıkmıştı. Arınç, İnce'nin Meclis'te "cinsel taciz" iddiasıyla fezlekesinin bulunduğunu ve bu nedenle istifa etmesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine İnce de dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti.