İnce'den Gökçek için suç duyurusu

Muharrem İnce, Twitter'da kendisine "hakaret ve iftirada" bulunduğu iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, sosyal medyada kendisine "hakaret ve iftirada" bulunduğu iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.  

İnce'nin avukatı Haluk Pekşen tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Gökçek'in 7 Ocak 2014'te sosyal paylaşım sitesi twitter'da İnce'yi hedef alan hakaret ve iftira içerikli iletiler yayınlayarak kişilik haklarını ihlal ettiği savunuldu. 

Gökçek'in hakaret ve iftira içerdiği ileri sürülen ifadelerinin suç teşkil ettiği, savcılıkça hakkında iddianame tanzim edilmesi gerektiği öne sürülen dilekçede, "Şüphelinin sarf ettiği hakaretamiz sözler nedeni ile müvekkilim onur, şeref ve saygınlığı herkese açık bir sosyal paylaşım sitesinde ciddi biçimde rencide edilmiştir" denildi. 

Dilekçede şunlar kaydedildi: 

"Müvekkili kamuoyu nezdinde küçük düşürücü, saygınlığını yitirmesine sebebiyet verici hakaretamiz sözler sarf eden, asılsız ithamlarda bulunmak sureti ile iftirada bulunan ve tüm bunlardan ötürü Türk Ceza Kanunu nezdinde suç işlemiş olduğu aşikar olan adı geçen şüpheli hakkında savcılığınız nezdinde suç duyurusunda bulunma zaruretimiz hasıl olmuştur. 

Şüpheli hakkında müsnet suçun ağırlaştırıcı nedenleri de göz önüne alınarak gerekli soruşturmanın başlatılması ve cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir