İnegöl, doğa turizminde büyüyecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim, spor, altyapı gibi projeleri için 50 milyon TL’lik kaynak aktaracağı İnegöl’de Fevziye Kanyonu’nun turizme açılması için de çalışma başlatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - İlçenin 2015 vizyonunu açıklayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapacakları yatırımlarla ilçenin çehresini değiştireceklerini kaydetti. İlçede yeni meydanlar, otopark alanları ve iş merkezlerinin yapılacağını belirten Aktaş,”İlçenin turizme açılması için de çalışmalar yürüteceğiz. Oylat Mağarası’nın gün yüzüne çıkartılmasının ardından çalışmalar ‘Fevziye Kanyonu’na yönlendirildi. Kanyonun doğa turizmine kazandırılması için çalışmalar hazırlandırıldı. Ayrıca Yeniceköy Mahallesi mevkiinde Yamaç Paraşütü pisti ve spor alanı projesi üzerinde çalışıyoruz”dedi. Yeni Hastane Etrafı Kentsel Tasarım Çalışması projesi için kolları sıvadıklarını aktaran Aktaş, Yap-işlet-devret veya kat karşılığı modeliyle yapılacak projede Cumartesi pazaryeri, ticari yapılar ve sosyal donatı alanları olacak” dedi. 

İnegöl’ü sanayisi ve ekonomisiyle olduğu kadar, turizm değerleriyle de ön plana çıkarmak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi vizyonuyla ulaşım yatırımlarına önem verdik. Kent içi ulaşımda hafif raylı sistemin kullanılması için düğmeye bastık. 2015 yılı içerisinde projelendirilecek kent içi hafif raylı sistem hattı Yıldız Evler’den başlayıp, Ahmet Türkel Çevre Yolu sonuna kadar ulaşım sağlayacak. Bütün şehir yasasıyla sınırları genişleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi de ilçeye başta eğitim ve spor olmak üzere 50 milyon liralık yatırım yapacak” diye konuştu.

Botanik Park’ta Heli-Taksi çalışacak

Alanyurt Botanik Park’ta Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURFAŞ tarafından Sosyal Tesis yapılacağını bildiren Aktaş, “Ocaktaki olağanüstü meclis toplantısında 10 dönümden büyük 5 yeşil alanımızın 10 seneliğine Bursa Büyükşehir’e tahsis edilmesi kararını aldık. Bu alanlardan biri de Alanyurt Botanik Park. Şimdi BURFAŞ tarafından sosyal tesis yapılmasının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı alanda Heli-Taksi projesinin de hayata geçirilmesi planlanıyor” dedi. Aktaş, Bursa- Ankara karayoluna cephe, 105 ada olarak adlandırılan 65 bin metrekarelik alanda kurulacak fuar merkezinin 2 yıl içinde hizmet vermeye başlayacağını vurgulayacak, “İnegöl mobilya başkenti. 3 bin civarında mobilya ile uğraşan işadamı ve esnafımız var. İlçemizdeki yüzlerce aracın sahibi olan nakliyatçı esnafının dernekleşmesini arzu ediyorum. Onlar için bir park alanı da yapılacak” diye konuştu.