İnegöl savaş alanına döndü

Bıçak ve sopalarla kahveye giren üç kişi, beş kişiyi bıçakladı; 20 polis yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa'nın İnegöl ilçesinde ellerinde bıçak ve sopalarla kahvehaneye giren üç kişinin, beş kişiyi bıçakla yaralamasının ardından çıkan olaylarda yaklaşık 20 polis yaralandı. Birçok araç ve bina hasar gördü. Olaylar sürüyor.

İsimlerinin Mehmet Şerif S, Mehmet S ve Şenol S olduğu öğrenilen üç kişi, ellerinde sopa ve bıçaklarla Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehaneye girdi. Kahvehanede oturanlar ile bu kişiler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı.

Kavgada Selahattin O, Metin B, Şaban D ve isimleri henüz belirlenemeyen iki kişi bıçakla yaralandı. Olayın ardından kahvehaneye giren üç zanlı gözaltına alınırken yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu sırada yaralıların çok sayıdaki yakını hastane bahçesinde toplandıktan sonra zanlıların bulunduğu polis merkezi önüne geldi. Topluluk, polislerden, içeride bulunan Mehmet Şerif S, Mehmet S ve Şenol S'yi kendilerine vermelerini istedi.

Taleplerinin kabul edilmemesi üzerine çevrede bulunan ve zanlılara ait olduğu tahmin edilen aracı taşlayan grup, sakinleşmeyince biber gazı sıkılarak durdurulmak istendi. Polis ekipleri, buna rağmen dağılmayan kalabalığı bölgeden uzaklaştırmak için havaya ateş etti.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grup, bir polis ve zabıta aracını yaktı,bir banka şubesinin camlarını kırdı ve ambulanslara taş attı.

Polis merkezi önünde eylem yapan kalabalıktakilerin büyük bölümü, uzun süren çabaların ardından eylemden vazgeçmeleri için ikna edildi.

Bursa ve ilçelerinden istenen takviye kuvvetler İnegöl'e geldi. Tüm uyarılara rağmen halen ikna edilemeyen yaklaşık 250 kişilik bir grup ise çevredeki araç ve binalara zarar veriyor. Ambulansların camlarını kıran topluluk, servis aracını ateşe verdiği bir alışveriş merkezinin içine girmeye çalıştı.

Yaşanan olaylarda yaralanan yaklaşık 20 polis İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacak ve kollarında yaralar bulunan polislerden dokuzu tedavi için Bursa'ya gönderilirken gözünden yaralanan bir polis memuru da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu arada ilçeye gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kaymakamlıkta yaptığı görüşmenin ardından olay yerini incelemeye gitti.

Olaylar henüz sona ermedi.

7 kişi gözaltına alındı

Bursa Valisi Şahabettin Harput olayın geri planda destekçisi olan 7 kişinin gözaltına alındığını belirterek, kameralarca tespit edilen kişilerin sabaha kadar birer birer evlerinden alınacağını söyledi.

Harput, ilçede herkesi son derece üzen olaylar yaşandığını ifade ederek, "Bizi asıl üzen bir anlık yanlış anlamayla bölgemizde yaşayan vatandaşların arasında 'normal adi bir asayiş olayını' bölgesel özellikli bir olay gibi algılayarak birilerinin de bunu provoke ederek yan yana yaşayan insanlarımızın karşı karşıya getirilmek istenmesidir" diye konuştu.

Bu işin öncüsü görülen bir kısım kişilerin aşırı alkollü olmaları, söz dinlememeleri, şuursuzca eylem yapma hevesi içinde olmaları dolayısıyla bunlarla ikna edici mutabakat sağlanamadığını söyleyen Harput, şunları kaydetti:

"Olaylarda 10'un üzerinde polisimiz yaralandı. Karakolumuza, belediyemize saldırıldı. Bir kısım araçlar tahrip edildi. Camlar kırıldı. Niçin yapıldığının izahı yok. Bir gençlik grubunun yaptığı yanlış, üzüntü vesilesi olmuştur. Olayın gerisinde yanlış anlamaya dayalı provokasyon vardır. Yöneticilerimiz olabildiğince aklıselim çalışmıştır. Olayların daha da büyümesi engellenmiştir. Birçok kişi, bu olayın gerçek yüzü anlaşılınca 'Ya biz ne yaptık, bize hizmet eden devletimizin aracına nasıl saldırdık' diyeceklerdir."

Harput, vatandaşların bu tür şayialara itibar etmeden son derece soğukkanlı olması gerektiğini hatırlatarak, "Böyle şeylerin sonucunda hep üzüntü verici sonuçlar çıkıyor. Burada bir oyun, bir tuzak vardır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir