ING Bank, turuncu hesap ile büyümeye hız verdi

Banka, Turuncu Hesap ile birlikte ilk 6 ayda bireysel TL mevduat hacmini yüzde 40 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ING Bank'ın mevduat müşteri sayısı yılın ilk yarısında iki kat arttı.

ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu, düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de tasarruf oranının 2000'li yıllardan itibaren kayda değer oranda azaldığına değinirken, özel tasarruf oranındaki düşüşün nedenlerini "sıkı maliye politikası", "ekonomik görünüm", "faiz oranlarındaki gerileme", "dayanıklı mal talebindeki artış", "kredi piyasalarındaki genişleme", "enflasyon oranındaki gerileme" ve "yükselen tüketici güveni" şeklinde sıraladı.

Tasarruf oranının düşüklüğünün bir diğer nedeninin, bağımlı genç nüfusunun yüksekliği olduğunu kaydeden Tabakoğlu, çalışmaların, bağımlı genç nüfustaki yüzde 1 puanlık azalmanın, tasarruflarda yüzde 0,5 puanlık artışla ilişkisi bulunduğunu gösterdiğini kaydetti.

Tabakoğlu, tasarruf oranının artırılması için ürün çeşitliliğinin artması ve piyasanın derinleşmesi gerektiğini belirterek, İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında yapılan çalışmaların bu yöndeki gelişimi artıracağını söyledi.

Tasarruf oranını artıracak reformların hayata geçirilmesi ve tasarrufa yönelik ürün çeşitliliğinin artması gerektiğinin altını çizen Tabakoğlu, "Değişen demografik yapı, önümüzdeki dönemde bu oranın artacağına işaret etse de, yüksek yatırım oranını artırarak sürdürmek isteyen bir ülke için tek başına yeterli olmayacaktır" dedi.

Mevduat müşterisi 2 katına ulaştı

Tabakoğlu, ocak ayında piyasaya sürdükleri Turuncu Hesap'ı "bankanın büyüme stratejisinin kilometre taşı" ve "müşteri kazanımındaki ana ürün" şeklinde tanımlayarak, şu bilgileri paylaştı:

"Turuncu Hesap ile birlikte 2011 yılının ilk 6 ayında bireysel TL mevduatımızın hacmi yüzde 40 büyüdü. Bireysel TL mevduattaki pazar payımız, 2010 yıl sonuna göre yüzde 2,2'den yüzde 2,8'e çıktı. Toplam bireysel TL mevduatımızın içerisinde Turuncu Hesap'ın payı yüzde 50'ye ulaştı. Şube başına mevduattaki büyümemiz yüzde 38 olarak gerçekleşti. 250 bin TL altında toplam mevduatımız yüzde 78, 1 milyon TL üzerinde olan kısım yüzde 11 oldu. Turuncu Hesap'la birlikte mevduat müşterisi sayımız 2011'in ilk 6 ayında 2 katına ulaştı."

Bu konularda ilginizi çekebilir