ING Bank'tan Mersinli KOBİ'lere destek

ING Bank ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kredi protokolü imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile ING Bank arasında KOBİ'leri kapsayan kredi protokolü imzalandığı bildirildi.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda binasında düzenlenen imza törenine ING Bank Çukurova Bölge Müdürü İskender Şahin ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut katıldı.

Aşut, imzalanan protokolün "pazarın daraldığı dönemde tüccar ve sanayici için hayırlı olacağını" belirterek, ING Bank'ın oda üyesi işletmelere sağladığı avantajlı kredi olanağı sayesinde ekonominin bel kemiğini oluşturan KOBİ'lere önemli bir destek sağlandığını kaydetti.

ING Bank Çukurova Bölge Müdürü Şahin de "AslanKOBİ" paketiyle her sektöre özel kredinin yanı sıra farklı ürün ve hizmetler sunacaklarını belirtti.

Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünün KOBİ'ler tarafından temsil edildiği gerçeğinden hareket ettiklerini vurgulayan Şahin, özellikle kriz dönemlerinde KOBİ'lerin yaşadıkları sıkıntıların arttığına dikkati çekerek, "KOBİ'lerin reel sektördeki önemini, karşılaştıkları zorlukları biliyor, bu bilinçle onların gücüne güç katmak için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Protokol kapsamında 20 binin üzerinde üyesi bulunan MTSO bünyesindeki KOBİ'lerin ihtiyaçlarına uygun tasarlanmış finansman ürünleri uygun faiz oranlarıyla sunacak. KOBİ'lere işletme sermayesi finansmanı ile taşıt ve iş yeri alımlarına yönelik krediler de bu kapsamda değerlendirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir