İngiliz birlikleri Afganistan'dan çekilecek

İngiltere Genelkurmay Başkanı Richards, birliklerin 5 yıl içinde ülkeden çekileceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral David Richards, Afganistan'daki savaşın gelecek yıl yoğunluğunu kaybedeceğini, İngiliz askerlerinin de 5 yıl içinde bu ülkeden çekileceğini söyledi.

Orgeneral Richards, Daily Telegraph'a verdiği demeçte, koalisyon kuvvetlerinin, Afganistan'ın güneyinde, Taliban'ın elinde bulunan bir bölgeye düzenlenen geniş çaplı operasyon sayesinde Taliban'a karşı savaşta bir dönemece ulaştığını düşündüğünü belirtti ve ''Müşterek operasyon, çok iyimser işaretler ortaya koymuştur'' dedi.

Bu operasyonda Taliban'ın geri çekilmek zorunda bırakıldığını anlatan Orgeneral, ''Taliban bu savaşı kaybedebileceğini anlamaya başlamıştır ki, bir yıl önce böyle düşünmüyorlardı'' ifadesini kullandı.

Afganistan'daki savaşın gelecek yıl yoğunluğunu kaybedeceğini belirten Orgeneral Richards, ''2011'de çatışmalar azalacak, ancak askeri eğitim ve destek amacıyla 5 yıl daha askeri olarak buradayız'' diye konuştu.

Şu anda Afganistan'da 10 bin İngiliz askerİ bulunduğunu kaydeden  Orgeneral, gelecek yıl başından itibaren bu sayının azaltılabileceğine de işaret etti.

Afganistan'da 2001'den beri 266 İngiliz askeri hayatını kaybetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir