”İngiltere daha fazla arabuluculuk hizmeti verecek”

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin AB konusundaki engelleri aşması için İngiltere'nin gereken her türlü katkıyı vereceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "İngiltere, Türkiye'nin AB ile fasıl müzakereleri sırasında karşılaştığı engelleri aşmak için arabuluculuk hizmetini daha fazla vereceğini söyledi" dedi.

Devlet Bakanı Çağlayan, Londra'daki temasları çerçevesinde, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan tarafından kendisi ve beraberindeki heyet onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Çağlayan, burada gazetecilerin bir sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile yaptığı görüşmede Kıbrıs konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

İngiltere'nin, başından beri Türkiye'nin AB konusunda ciddi bir müttefiki ve destekçisi olduğunu belirten Çağlayan, AB ile sürdürülen müzakerelerde tıkanmış olan birçok konuda, İngiltere'nin ciddi bir arabuluculuk görevi gördüğünü söyledi.

AB konusunda ciddi bir aşama katettiklerini ifade eden Bakan Çağlayan, ancak şu anda 8 fasılın Kıbrıs meselesinden dolayı açılmayı beklediğini kaydetti.

Çağlayan, "Bu konuda, İngiltere'nin vereceği destek tabiiki son derece önemli. İngiltere Başbakanı Brown, görüşmede Türkiye'nin AB konusundaki engelleri aşması için gereken her türlü katkıyı vereceklerini söyledi" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir