İngiltere'de terör alarmı

IŞİD terör örgütünün yeni eylem hazırlığında olduğu iddiaları üzerine İngiltere alarma geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle İngiltere alarma geçti. Terör olaylarına müdahale edebilen polis sayısının iki kat artırıldığı, metro ve tren hatlarında da hem silahlı hem de sivil polis sayısının yükseltildiği bildirildi.

Londra Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan – Howe terör şüphelilerinin daha yakından takibi ve olası terör olaylarını önlemek için İngiltere’de sokaklarda devriye gezen polis gücünü iki katına çıkardıklarını söyledi.

Londra’nın terör saldırısı tehlikesine karşı 600 silahlı polise terörle mücadele konusunda özel eğitim verildiğini ifade eden Hogan–Howe, başkentte silahlı polis sayısının 2 bin 800’e yükseltildiğini belirtti. Son alınan tedbirlerin çok maliyetli olduğuna dikkati çeken Hogan–Howe, “Bunlar çok pahalı operasyonlar ama güvenliğimizi sağlamak için atmamız gereken önemli adımlar” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı, ayrıca, silahlı polis gücü kapasitesini artırmak ve herhangi bir saldırı anında daha etkili ve hızlı hareket edilmesini sağlamak için 34 milyon sterlinlik ek bütçe sağladıklarını açıkladı.

130 milyon sterlin ek bütçe ayrılmıştı

İngiltere’de geçtiğimiz yılın Şubat ayında İngiliz vatandaşlarının yurt dışında terör eylemlerine katılarak ülkeye dönmelerini önlemek amacıyla hazırlanan Terörle Mücadele ve Güvenlik tasarısı yasalaşmış ve terör şüphelilerinin daha yakından takibi ve olası terör olayları ile radikalleşmeyi önlemek için 130 milyon sterlinlik ek bütçe ayırmıştı