İnşaat malzemesi ihracatı TCDD'den ilgi bekliyor

Grofen GM Dertsiz, TCDD'nin de yüksek kotalar koyması yüzünden sıkıntı yaşandığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özüm ÖRS

ANKARA - Mantolama başta olmak üzere ileri yapı teknolojileri alanında üretim yapan Grofen'in Genel Müdürü Bülent Dertsiz, TCDD'nin destek vermesi halinde, Rusya, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ciddi inşaat malzemesi tüketen ülkelere ihracatın artacağını bildirdi.

Halen TIR'larla yapılan taşımanın maliyetinin çok yüksek olduğunu belirten Dertsiz, TCDD'nin de yüksek kotalar koyması yüzünden sıkıntı yaşandığını, sorunun çözülmesi halinde bölgeye ihracatın artacağını anlattı.

2008 yılında faaliyete geçen Grofen'in kısa sürede büyük ilerleme sağladığını kaydeden Bülent Dertsiz, "Bizim devletten isteğimiz şu; TCDD'nin üreticilere karşı daha mantıklı davranması. Çünkü önümüze koyduğu kotalar yüksek. Ankara'da alçı sektörü, yapı kimyasalları sektörü ağırlıklı. Rusya bölgesi, Türkmenistan, Azerbaycan çok ciddi inşaat malzemesi çekiyor. Bu da ciddi navlun demek, nakliye demek. TCDD, bu konuya gerekli hassasiyeti gösterirse bizim iş hacmimiz çok çok artacak" dedi. Türkmenistan'a bir TIR'ı 6 bin 700 dolara gönderdikleri kaydeden Dertsiz, bir defada 24 ton alabilen bir TIR'ın çok yüksek maliyeti olduğunu, demiryolları vasıtasıyla nakliye masraflarının azaltılması halinde ihracatın artacağını vurguladı.

Isı yalıtımı yönetmeliği iyi denetlenmeli Isı yalıtımıyla ilgili yönetmeliğin devreye girmesine rağmen, denetimlerin çok iyi yapılamadığıni ifade eden Dertsiz, "Mantolamada verimli olabilmek için denetim mekanizmasının çok iyi işlemiş olması gerekiyor. Malzeme kalitesinin kontrollerinin çok sık yapılması gerekiyor. Amacına uymayan bir mantolamanın bina ısı yalıtım sisteminin uygulamasının verimini düşürüyor" diye konuştu.

Şirket olarak Ar-Ge'ye büyük önem verdiklerini bildiren Genel Müdür Bülent Dertsiz, özellikle restorasyonda kullanılan özel sıva, ince yüksek teknoloji sıvaları ve elastik sıvalar konusunda ilerleme sağladıklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir