İnşaatçılar bu yıl büyüme bekliyor

İMSAD'ın "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'u inşaat sektöründe yüzde 4-6 ve üzeri büyüme bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzeri.

Alüminyum, aydınlatma, cam, çatı, boru, boya, çimento, demir-çelik, gaz beton, harç, ısıtma-soğutma-havalandırma, katkı malzemeleri, kilit, pencere, plastik inşaat malzemeleri, prefabrik yapı elemanları, seramik, seramik sağlık gereçleri, vitrifiye, yalıtım, yapı kimyasalları ve tuğla-kiremit sektörlerinden alınan görüşler, 2012 yılında sektörün genel beklentisinin "iyimser" olduğunu ortaya koydu.

İMSAD üyelerinin yüzde 86'sı Türkiye ekonomisinin 2012 yılında yüzde 3-5 ve üzerinde büyüyeceğini, büyük bölümü sektörde ciroların önceki yıla göre artmaya devam edeceğini öngörüyor.

Sektörde 2012 yılında en büyük belirsizlik unsuru döviz kurlarının seyri olurken, üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzerinde.

İnşaat sanayinin büyümesi için yapılabilecekler, yeni finansman, teşvik araçları sunulması, KDV, istihdam ve vergi yüklerinin azaltılması, özel sektör inşaat yatırımlarının desteklenmesi, elektrik ve doğalgaz maliyetlerinin düşürülmesi, yeni ihracat pazarlarının teşvik edilmesi ile tapu harçlarının indirilmesi şeklinde sıralanıyor.

Ankette kentsel dönüşüm planları ve depremle ilgili yasal altyapı ve eylemlerin hayata geçirilmesinin önemi de vurgulandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir