İnşaatta kalite zirvesi

Zirvede konuşan Okyay, yapı malzemeleri sektörünün niteliksel bir sıçramayı başarması gerektiğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, artık yapı malzemeleri sanayinin dünya pazarında yerine sağlamlaştırması için niteliksel bir sıçramayı başarması gerektiğini belirtti.

Okyay, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından düzenlenen "II. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, sektörün rekabet gücünün yükseltilmesinin en öncelikli hususlardan biri olduğunu söyledi.

Yapı malzemeleri sanayinin dünya pazarında yerini sağlamlaştırması için niteliksel bir sıçramayı başarması gerektiğini belirten Okyay,  "Niteliksel sıçrama bir vizyon, strateji ve işbirliği ister ve bu elbette sektörün tek başına halledebileceği bir şey değildir. Ancak sorunun sahibi sektördür ve öncülük yapmak ondan beklenir. Öncülük de bir vizyon, strateji ve güç birliği ister. Bunun için de mutlaka işbirliği gerekmektedir."

Yapı malzemeleri sektörünü oluşturan işletmelerin daha ziyade küçük ölçekli olmaları nedeniyle AB'nin çerçeve programlarından istifade etmenin maliyetinin karşılanmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Okyay, "Bu nedenle sektörümüzde işbirliği kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Sektörümüzün bu imkanları kullanarak, yapısal dönüşümünü gerçekleştirmesi ana gündemimize yerleşmelidir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir