İP'den Perinçek hakkındaki haberlere yalanlama

Gültekin, Bingöl'de 33 erin şehit edilmesinde azmettiricinin Doğu Perinçek olduğuna ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Bingöl'de 33 erin şehit edilmesinde azmettiricinin Doğu Perinçek olduğuna ilişkin haberlerin yalan olduğunu bildirdi

Gültekin, İP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında bazı suçlamalara yer verildiğini kaydetti. Gültekin, "Bingöl'de 33 erin şehit edilmesinde azmettirici Perinçek mi?" başlıklı yazıların "yalan haberler" olduğunu belirterek, iddianın, 1998'de bir PKK itirafçısının hazırladığı sahte belgelerdeki sözlerine dayandırıldığını savundu. 

Perinçek'in yargılandığı bu davadan berat ettiğini bildiren Gültekin, itirafçının da hakkında açılan "iftira davasının" sonucunda 15 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Basın mensuplarının görevlerini yerine getirirken haberi doğrudan ilgilendiren kişi ve kurumlara görüşlerinin sorulması gerektiğini kaydeden Gültekin, "İşçi Partisi'ni, hem 33 askerimizin şehit edilmesi gibi son derece önemli bir olaydan sorumlu tutacaksınız, hem de bir telefon açıp 'Böyle bir iddia var, ne diyorsunuz?' diye sormayacaksınız. Bu tutumu gazeteciliğin asgari gerekleri ve iyi niyet ile bağdaştırmak mümkün değildir" diye konuştu. 

"Ergenekon Davası"nda da İP'ye yönelik "iftiralar" bulunduğunu öne süren Gültekin, "20 Ekimde duruşmalar başlayacak. O zamana kadar her gün bir iftirayı çürüteceğiz" dedi.