Ipsos KMG ve Synovate Türkiye birleşti

Synovate Türkiye ile birleşen Ipsos KMG'nin pazar payı yüzde 30'a ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Araştırma şirketi Ipsos, Synovate'i Aegis Group'tan satın aldı. Satın almanın Türkiye ayağında ise Ipsos KMG de Synovate Türkiye ile birleşti.

Birleşmeye ilişkin detayların paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Ipsos KMG Üst Yöneticisi (CEO) Vural Çakır, 1975 yılında kurulan Ipsos'un bugün 64 ülkede faaliyet gösteren, Paris Borsasına kote bir şirket haline geldiğini anlattı.

Synovate'in ise Ipsos'a göre daha genç bir şirket olduğunu, ancak hızlı büyüme göstererek dünyanın 5. büyük araştırma şirketi konumuna geldiğini belirten Çakır, iki şirket arasında geçen yıl nisan ayında başlayan görüşmelerin ekim ayında sonuçlandırıldığını, 1 Ocak 2012'den itibaren ise iki şirketin Ipsos markası halinde tek bir şirket halinde faaliyet göstereceğini kaydetti.

Ortaya çıkan şirketin cirosunun 1,8 milyar euroya ulaşacağını, 84 ülke ile geniş bir coğrafyada bulunacaklarını anlatan Çakır, birleşme sonucu 15 bin uzman araştırmacıya sahip bir şirkete dönüştüklerini söyledi.

Satın alma sonucunda Türkiye pazarında yüzde 20 pay ile ilk sırada yer alan Ipsos KMG'nin de pazarda yüzde 9 payı bulunan Synovate Türkiye ile birleştiğini belirten Çakır, birleşmeyle birlikte pazar paylarının yüzde 30'a ulaşacağını, iki şirketin faaliyet gösterdiği 84 ülke arasında en büyük 10. şirket konumuna geleceklerini anlattı.

Vural Çakır, bu birleşmeyle Ipsos KMG'nin Avrupa'nın ise 4. büyük araştırma şirketi olacağını belirterek, "Türkiye araştırma anlamında önemli güç merkezlerinden biri haline geliyor" değerlendirmesini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir