İptaller devam ediyor

İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanında toplam 247 sefer iptal edilirken, İDO'da da bazı seferler iptal.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün yaklaşık 300'ü sefer iptal olurken sefer iptalleri bugün de devam etti.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle THY'nin 181, Pegasus Havayolları'nın 63, Onur Air'in ise 3 tarifeli seferi iptal edildi.

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) karla mücadele araçları kar küreme çalışmaları, özel yer hizmetleri şirketleri de uçaklarda buzlanmayı önleyici ve çözücü sıvı uygulaması yapıyor. 

Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren Turkish Ground Services (TGS) de aksaklık yaşanmaması için apronda kurduğu mobil ofisle çalışmalarını sürdürüyor. 

THY, Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından iç ve dış hatta planlanan 181, Pegasus Havayolları iç ve dış hatta 63, Onur Air de iç hatlarda 3 tarifeli seferini olumsuz hava koşullarını gerekçe göstererek iptal ettiğini duyurdu.

Yurtdışı menşeli bazı havayolu firmalarının da İstanbul tarifeli seferlerini iptal ettiği öğrenildi.

Gece etkisini gösteren yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nın yaklaşık 30 dakika hava trafiğine kapatıldığı öğrenildi.

İDO'da bazı seferler iptal

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. 

İDO'nun internet sitesindeki duyuruya göre, 09.50 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 10.15 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü ve 10.50 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferleri yapılamadı. 

Şirketin 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 12.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 14.10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.