İran'dan ateşlenen füze Gaziantep'te imha edildi
Milli Savunma Bakanlığı, İran'dan ateşlenen bir füzenin Türk hava sahasında etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada, "İran'dan ateşlenip Türk hava sahasına giren balistik mühimmat Doğu Akdenizdeki NATO unsurlarınca etkisiz hale getirildi. Bazı mühimmat parçaları Gaziantepte boş araziye düştü" denildi. Olayda can ve mal kaybı yaşanmadı. 4 Mart tarihinde de İran’dan fırlatıldığı öğrenilen balistik füze imha edilmişti.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk hava sahasını hedef alan ciddi bir tehdidin bertaraf edildiğini duyurdu. Bakanlığın paylaştığı bilgilere göre İran tarafından ateşlenen balistik bir mühimmat, Türkiye hava sahasına girdikten sonra Doğu Akdeniz’de konuşlandırılmış NATO savunma sistemleri tarafından başarıyla etkisiz hale getirildi.
Yetkililer, imha edilen füzenin parçalarının Gaziantep’te bulunan boş arazilere düştüğünü bildirdi. MSB, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.
"Uyarılara riayet edilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz"
Ülkenin güvenliğine yönelik tehditlere karşı taviz verilmeyeceği vurgulandı:
"Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm adımların kararlılıkla ve tereddütsüz atılacağını bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye’nin bu yöndeki uyarılarına riayet edilmesinin herkesin menfaatine olduğunu hatırlatıyoruz."

İletişim Başkanı Duran'dan açıklama geldi
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İran'dan ateşlenen ve Türk hava sahasına yönelen füzenin imha edildiğini belirterek, "Türkiye’nin hava sahasının ve sınır güvenliğinin korunması konusunda devletimizin iradesi ve kapasitesi en üst seviyededir" dedi.
Duran'ın açıklamaları şu şekilde:
"İran’dan ateşlenip ülkemize yöneldiği tespit edilen bir balistik füze, Gaziantep’in Şahinbey ilçesi semalarında NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından zamanında angaje edilerek etkisiz hâle getirilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır.
Gelişme, ilk andan itibaren tüm kurumlarımız tarafından yakından takip edilmiş; gerekli savunma ve güvenlik tedbirleri derhâl devreye alınmıştır. Bu kapsamda Millî Savunma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz tam bir eş güdüm içerisinde hareket etmektedir. Türkiye’nin hava sahasının ve sınır güvenliğinin korunması konusunda devletimizin iradesi ve kapasitesi en üst seviyededir.
Bölgedeki gerilimin daha da tırmanmaması ve çatışmaların daha geniş bir alana yayılmaması büyük önem taşımaktadır. İran başta olmak üzere tüm taraflara, bölgesel güvenliği riske atan ve sivilleri tehlikeye sokabilecek eylemlerden uzak durmaları yönündeki uyarımızı bir kez daha güçlü şekilde yineliyoruz."

4 Mart'ta da füze düşürülmüştü
İran tarafından 4 Mart tarihinde de Türkiye sınırlarına balistik füze ateşlenmiş ve NATO unsurları tarafından sınırda etkisiz hale getirilmişti.
İran, Hürmüz Boğazı üzerinden kendi petrol sevkiyatını sürdürüyorEnerji