İrlanda gelecek yıl da kemer sıkacak

İrlanda 2013'te en az 3,5 milyar euro tasarruf planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
DUBLİN - Dış yardım ve katı ekonomik tedbirlerle borç krizinin üstesinden gelmeye çalışan İrlanda hükümeti, gelecek yıl için daha önce tahmin edilenden daha fazla tasarrufa gereksinim duyulabileceği sinyalini verdi.
Maliye Bakanı Michael Noonan, AB-IMF kurtarma paketinden 5,8 milyar avroluk kredi diliminin serbest bırakılmasına dair mutabakat belgesine iliştirdiği mektupta, 2013 için hedeflenen tasarrufun ''en az'' 3,5 milyar euro olduğunu belirtti.
İrlanda hükümetinin şu ana dek 85 milyar avroluk yardım anlaşmasının tüm gereklerini yerine getirdiğine işaret eden Noonan, bununla birlikte küresel ekonominin mevcut durumunun bazı belirsizlikleri beraberinde getirdiğine de değindi.
Hükümet, bütçe açığını hedeflenen seviyeye indirebilmek için, vergi artışları ve harcama kesintileriyle bu yıl toplam 3,8 milyar euro tasarruf hedefliyor.
İrlanda hükümeti 2015 yılına kadar bütçe açığını gayrı safi yurt içi hasılanın yüzde 3'ü seviyesine indirmeye çalışırken, Merkez İstatistik Ofisi'nin dün açıkladığı resmi rakamlar, krizle birlikte, ülke halkının önemli bir kısmının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanır hale geldiğini gözler önüne sermişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir