İş Bankası da kararacak

İklim değişikliğine dikkat çekmek için WWF önderliğinde tüm dünyada gerçekleştirilen Dünya Saati kampanyasına Türkiye İş Bankası da destek verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, iklim değişikliğine dikkat çekmek için WWF önderliğinde tüm dünyada gerçekleştirilen Dünya Saati kampanyasına ışıklarını 1 saat karartarak destek verecek.
 
Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre; WWF önderliğinde gerçekleşecek kampanyaya destek vermek amacıyla İstanbul'un en yüksek ve görkemli binalarından biri olan İş Kuleleri'nde ve diğer binalarında, güvenlik için zorunlu alanlar hariç olmak üzere, tüm ışıklarını 31 Mart Cumartesi günü 20:30 – 21:30 saatleri arasında bir saat süreyle karartacak.
 
Avustralya'nın Sydney  kentinde binlerce kişinin iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için 2007 yılının Mart ayının son Cumartesi günü 20:30'da ışıklarını bir saatliğine kapatmasıyla başlatılan Dünya Saati (Earth Hour) global bir kampanya haline geldi. Kampanya 2009 yılından beri Türkiye'de de gerçekleştiriliyor. Bu sene ülkemizde 31 Mart 2012 Cumartesi günü 20:30 – 21:30 saatleri arasında uygulanacak.
 
Tüm dünyada milyonlarca insanın destek verdiği eylem kapsamında bireyler, şirketler, yerel ve ulusal yönetimler ışıklarını bir saat boyunca kapatarak dünyanın karşı karşıya olduğu iklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi, biyolojik çeşitlilik kaybı vs gibi konularda farkındalık yaratılmasını sağlamayı amaçlıyor. Dünya Saati Hareketi Eyfel Kulesi, Empire State Binası, MısırPiramitlerigibidünyaca ünlüyapılarda da uygulanıyor. 
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir