İş dünyasına adalet yürüyüşü daveti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, iş dünyasının temsilcilerine bir mektup göndererek adalet yürüyüşüne davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, iş dünyası temsilcilerine mektup göndererek adalet yürüyüşüne destek istedi.

Budak, aralarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun bulunduğu sanayi ve ticaret odaları ile iş dünyası örgütlerini adalet yürüyüşüne davet etti.

Budak, mektubunda, hukuk ve demokrasinin egemen olduğu, nitelikli ve halkı kucaklayan ekonomik büyümeyi yakalamış bir Türkiye'nin herkesin ortak dileği ve özlemi olduğunu belirtti.

Son yıllarda yargı bağımsızlığı, hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı ilkelerinde ortaya çıkan gerilemenin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal ve anayasa değişiklikleriyle en üst noktaya çıktığını kaydeden Budak, ülkenin birikimlerinin risk altında olduğunu söyledi.

Budak mektubunda şunları kaydetti:

"Bugün keyfi uygulamalar ve hukuksuz yargılamalar nedeniyle mülkün temeli çökmüş durumdadır. Ülkemizin bu tablo ile geleceğe yürümesi mümkün değildir. Adaletin olmadığı yerde can ve mal güvenliği, yatırım, üretim, iş, aş ve huzur olmaz. Bunu en yakından bilenler sizlersiniz.

Dünyanın en uzun mesafeli ve en kalabalık yürüyüşü olarak tarihe geçen adalet yürüyüşü, kardeşlik hukuku ve barış içinde 20. gününe ulaşmış, hedefine doğru ilerlemektedir. Bu süreçte değişik siyasi görüşlerdeki siyasi parti, sendika, meslek örgütleri, vakıf ve derneklerden insanlar ya da bireysel olarak on binlerce vatandaşımız 'Hak, hukuk, adalet' için yürümüş ve yürümektedir.

Adalet ve demokrasi mücadelesine verilen her türlü destek, çok değerli ve iyi bir gelecek için çok önemlidir. İş dünyamızın, ülkemizin can alıcı sorunlarına kayıtsız kalamayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, 9 Temmuz 2017 saat 18.00'de İstanbul Maltepe'de düzenlenecek miting ile sona erecek olan adalet yürüyüşünün, herhangi bir aşamasında parçası olmanız, daha özgür, daha güvenli bir Türkiye için önemli bir katkı olacaktır."