İş dünyasından Öğretmenler Günü mesajları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ekonomi dahil yaşamın her alanında ileri gitmek isteyen milletler, öğretmenlerine göz bebeği gibi bakmak zorundadır." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli aktörler olduğunu belirtti.

Eğitime ve eğitimcilere yapılan yatırımın önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ekonomi dahil yaşamın her alanında ileri gitmek isteyen milletlerin, öğretmenlerine göz bebeği gibi bakmak zorunda olduğunu ifade etti.

Öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın başarılarında büyük payları bulunan, bütün eğitimcilerimize, öğretmenlerimize şükran ve minnet duyuyoruz. Türk iş dünyası olarak eğitime yapılan yatırımın kaybetme riski olmayan tek yatırım olduğunu bilerek, her platformda bu alandaki çalışmalara destek vermeye çalıştık. Bu anlayışla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesini kurduk ve ülkemizin her köşesinde ilk ve orta öğretim kurumları yapılmasına yardımcı olduk. Unutmayalım ki öğretmenlerimize verdiğimiz değer, bizim kendimize ve ülkemize biçtiğimiz değerdir. İyi yetişmiş donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller, toplumu medeniyet yarışında en ileri götürecek gücümüzdür."

"Öğretmenlik sevgi, şefkat ve sabır gerektiriyor"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus da öğretmenliğin yüzyıllar boyunca kutsal sayılmış ulvi bir meslek olduğunu ve bu mesleğin sevgi, şefkat, sabır ve emek gerektirdiğini belirtti.

Ahiliğin de teşkilat bakımından yürüyüşünü eğitim sistemiyle devam ettirmiş bir kurum olduğuna işaret eden Çelikus, "Bu bakımdan ahilikte bireylerin hayata hazır hale gelmesinde eğitimin, dolayısıyla öğretmenlerin önemli bir rol üstlendiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla ahiliği esas alarak çalışmalar yapan bizler için de öğretmenlik, yaşamın temel yapı taşlarından bir tanesidir ve çok değerli bir meslektir. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tekrar kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de bilginin yönlendiricisi öğretmenlerin geleceği şekillendirdiğine dikkati çekerek, "Geleceğe olan güvenimizin teminatı iyi yetişmiş, kendini geliştirmiş, donanımlı ve vizyon sahibi öğretmenlerimizle onların yetiştireceği çocuklarımız ve gençlerimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir