'İş sağlığı ve güvenliği maliyet değildir'

İş sağlığı ve güvenliği için alınacak tedbirlerin maliyet olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, "Maddi kayıplar telafi edilse de kaybedilen yaşamların telafisi mümkün olmamaktadır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlarla yanlarında çalışanların iş kazaları, meslek hastalıkları ve idari yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için iş sağlığı ve güvenliği konusunda önlem almaları gerektiğini kaydetti.

1 Temmuz'dan itibaren iş güvenliği uzmanı denetimlerinin başlayacağını hatırlan Palandöken, "İş sağlığı ve güvenliği için alınacak tedbirler bir maliyet olarak görülmemeli. Çünkü maddi kayıplar telafi edilse de kaybedilen yaşamların telafisi mümkün olmamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken ayrıca 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yeri işverenleri gerekli sertifikaya sahip olmaları halinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendilerinin yürütebileceğini dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir