İşçi Partisi'nin yeni lideri Ed Miliband

Miliband, oyların yüzde 50'sinden fazlasını alarak, ağabeyi David Miliband ile birlikte dört adayı yenilgiye uğrattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin yeni Genel Başkanı Ed Miliband, partisini birleştirmek ve ileriye götürmek istediğini söyledi.

İşçi Partisinin bugün İngiltere'nin Manchester şehrinde yapılan kongresinde yeni lideri açıklandı. Oyların yüzde 50'sinden fazlasını alarak, ağabeyi David Miliband ile birlikte dört adayı yenilgiye uğratan Ed Miliband seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, selefleri Gordon Brown ve Tony Blair'e teşekkür etti. Miliband, "Geçen Mayıs ayındaki genel seçimi çok kötü kaybettik. Ülkeme mesajım şu; güven kaybettik ve değişmemiz gerektiğini biliyorum" diye konuştu. Ed Miliband ayrıca, yeni bir neslin artık İşçi Partisini devraldığını söyledi.

Ünlü Marksist teorisyen Ralph Miliband'in oğlu ve eski Dışişleri Bakanı David Miliband'in kardeşi olan Edward Samuel Miliband, 1969 yılında Londra'da doğdu. Miliband, parlamentoya 2005 yılında İşçi Partisinden, Kuzey Doncaster bölgesinden seçildi. İngiltere'de bir önceki İşçi Partisi hükümeti döneminde kabinede yer alan ve Enerji Bakanlığı görevinde bulunan Ed Miliband, Oxford Üniversitesi mezunu.

Ed Miliband liderlik görevini, Gordon Brown'un ardından İşçi Partisi genel başkanlığı görevini yaklaşık 5 aydır vekaleten yürüten Harriet Harman'dan devralmış oldu. Ağabeyi David Miliband parlamentonun desteğini alsa da, Ed Miliband sendikaların desteğini arkasına alarak, kardeşinin oylarını geride bıraktı ve genel başkanlığa seçildi. Partinin milletvekilleri, delegeler ve sendikalar yeni genel başkanı belirlemek için oylarını posta yoluyla kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir