İşçi ve memur Sıhhiye Meydanı'nda

KESK ve DİSK bugün "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" düzenliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - KESK ve DİSK tarafından, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin desteğiyle bugün Sıhhiye Meydanı'nda, "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" düzenleniyor.

Emekçiler sabah saatlerinden itibaren Hipodrom alanında toplanmaya başladı. Türkiye'nin pek çok ilinden gelen katılımcılar kortej oluşturarak mitingin gerçekleştirileceği Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüşe başladı. Sıhhiye meydanı kalabalıklaşmaya başladı. Güvenlik güçleri yoğun önlemler aldı. Yurt genelinden 500 otobüslük işçi katılımının da beklendiği miting, Sıhhiye meydanında yapılacak. Mitingde DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Sami Evren birer konuşma yapacak. KESK ve DİSK, doğalgaz ve elektrik zamlarının geri alınması, İşsizlik Sigorta Fonu'na dokunulmaması, kriz nedeniyle işten çıkarmaların engellenmesi ve IMF ile ülke zararına bir anlaşma yapılmamasını istiyor.

Miting alanı genişletildi

DİSK ve KESK tarafından "Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz" temasıyla gerçekleştirilen "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"ne katılanlar Sıhhiye Meydanına geldi. Sabah saatlerinde Ankara Garı önünde toplanarak yürüyüşe geçen katılımcılar, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi önündeki polis arama noktasından üzerleri aranarak miting meydanına alındı. Miting alanının yetersiz kalması nedeniyle, polis arama noktası Ankara Adalet Sarayı'na doğru genişletildi.

Ellerinde kırmızı, siyah bayraklar bulunan, "Anarşist" isimli bir grup üzerlerini aratmadı.

Kortejin sonlarında yer alan SDP üyelerinin alana girişi sırasında polisle gerginlik yaşandı. Polis gruba müdahale ederken gaz kullandı.

Arbedenin ardından polis arama noktalarının kaldırılmasıyla katılımcılar aranmadan alana girdi.