İSDEMİR'de grev sona erdi

İşveren ile Çelik-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine 22 gündür süren grev, tarafların anlaşması üzerine son buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine 22 gündür süren grev, tarafların anlaşması üzerine son buldu.

Anlaşmaya varılması dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül ve İSDEMİR yöneticileri katıldı.

Bakan Çelik, İSDEMİR'de 5 bin 760 işçinin çalıştığını belirterek, iş yerinde yetkili sendika Çelik-İş ile işveren arasındaki toplu iş görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 15 Temmuz'da grev kararı alındığını anımsattı.

Tarafların anlaşma sağlayabilmek için kendilerinden arabuluculuk talebinde bulunduğunu ifade eden Çelik, şu bilgileri verdi:

"Grev kararının sona erdirilmesi için Sayın Adalet Bakanımızın da girişimleri oldu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz. Diyalog neticesinde taraflar atması gereken adımları attı. Bu vesilesiyle grev son buldu. Anlaşma taraflara hayırlı uğurlu olsun."

Adalet Bakanı Ergin de toplu iş görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, anlaşmanın Ramazan Bayramı'ndan önce gerçekleşmesinin çalışanlara için ayrı bir heyecan yaratacağını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan ise İSDEMİR'in Türkiye'nin göz bebeği kuruluşlardan biri ve işçilerinin ekmek kapısı niteliğinde olduğunu dile getirerek, işveren ile anlaşma sağlamalarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in büyük paya sahip olduğunu dile getirdi.

Grev kararının ardından anlaşmaya varılan toplu iş sözleşmesinde kendileri için olumlu gelişmelerin olduğuna dikkati çeken Arslan, sorumluluk sahibi bir şekilde greve sahip çıkan işçilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, İSDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasındaki 25. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.