IŞİD operasyonunda 20 gözaltı

Adana'da polisin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği operasyonda IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aralarında örgütün şehir yapılanmasında üst düzey sorumlularında bulunduğu zanlılar, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

IŞİD terör örgütüne bağlı hücrelerin sansasyonel eylemler yapma hazırlığında olduğunu belirlenmesi üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, sabah saatlerinde önceden belirlenen 22 ayrı adrese baskın düzenledi. Kaçakçılık, Narkotik ve Asayiş Suçları İle Mücadele şubeleri ve Çevik Kuvvet'in de destek verdiği operasyonda, ekipler 19 Mayıs, Dağlıoğlu, İsmetpaşa, Denizli ve Küçükdikili bölgesindeki adreslere eşzamanlı olarak girdi. Havadan polis helikopterinin de katıldığı operasyonda, evlere giren ekipler, IŞİD örgütü üyesi 20 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda, örgütsel dokümanların yer aldığı flash bellek taşıyıcılar, bilgisayar ve malzemeler ele geçirildi.

Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen zanlılardan biri, "Çek, iyi çek de kafir, adam görsün" diye bağırdı. IŞİD üyeliği iddiası ile gözaltına alınan zanlılar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.