IŞİD'e hava operasyonu

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'nci Ana Jet Üstü'nden gece saat 03:10 kalkan Türk F-16'lar Suriye hava sahasına girmeden IŞİD hedeflerini vurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IŞİD terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük hava operasyonu düzenlendi. Operasyona dün şehit düşen astsubayın Yalçın Nane’nin adı verilirken, operasyonun Suriye hava sahasına girilmeden gerçekleştirildiği öğrenildi.

Başbakanlık, IŞİD terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon gerçekleştirildiğini, bu kapsamda düzenlenen hava harekatı ile örgüte ait 3 hedefin vurulduğunu bildirdi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda, sınırda yaşanan IŞİD saldırısının değerlendirildiği ve alınacak güvenlik önlemlerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Bu çerçevede, DEAŞ (IŞİD) terör örgütüne yönelik bir hava operasyonu düzenlediği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde IŞİD terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir.

Gece yarısı 3 hedef vuruldu

Saat 03.12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan  3 F-16 havalanmış, 03.40-03.53 arasında icra edilen hava harekatı ile IŞİD terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04.24’te üslerine intikal etmişlerdir."

Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu süreçle ilgili bilgilendirilecektir" değerlendirmesinde bulunuldu.