Işık: ABD, PYD tercihinin bedelini ödeyecek

Bakan Işık, ABD'nin DEAŞ ile mücadele için kendine partner olarak PYD'yi seçtiğini belirtip bunun stratejik bir yanlış olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin DEAŞ ile mücadele için kendine partner olarak PYD'yi seçtiğini bunun stratejik bir hata olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "ABD’li muhataplarımızla her görüştüğümüzde bu hususu mutlaka söylüyoruz, ‘PYD, PKK’nın Suriye koludur ve bir terör örgütüdür.’ ABD bu noktada stratejik bir yanlış yaptığı için şimdi o yanlışın bedelini hem bölge olarak biz ödüyoruz hem bu bedel eninde sonunda ABD’ye de dönecek” dedi.

Son zamanlarda artan terör saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Işık, “Bölge yeniden şekilleniyor. Bu süreçte Türkiye’nin etkisizleştirilmesi bölgede inisiyatif alamaması, bölgede rol üstlenmemesi için terörü sistematik olarak arttırma gayreti içerisindeler. Türkiye kendi içine dönen, kendi dışında ne olup bittiğini çok fazla sorgulamayan ve gelecekte de kendi önüne dayatılan her türlü olaya ‘evet’ demek zorunda kalan bir ülke olsun isteniyor. Şuanda bütün bu terör olaylarının arka planında bunu görmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"Soğukkanlı bir terörist var karşımızda"

Dün İzmir’de yaşanan terör saldırısıyla ilgili Bakan Işık, “İlk işaretlerin (PKK’yı) bunu gösterdiğini söylemek yanlış olmaz. Vali bey bir açıklama yaptı. Elinde veriler olmasa böyle bir açıklamayı yapmazdı” dedi. Reina’daki saldırı için de “Çok profesyonelce bir terör eylemi bu. İnanılmaz soğukkanlı bir terörist var karşımızda. Bunu tek başına kendisinin planlayıp, terör eylemini yapmış olmasını çok düşünmemek lazım. Bu teröristin arkasında mutlaka bir takım unsurlar var” diye konuştu.

“ABD, PYD’yi kendine bir partner olarak seçti”

ABD'nin Türkiye'de yaşanan terör olaylarıyla ilişkilendirilmesini de değerlendiren Bakan Işık, “ABD, DEAŞ ile mücadele edeceğim diye bölgede PYD’yi kendine bir partner olarak seçti. Bunun yanlış olduğunu Türkiye olarak biz baştan beri söylüyoruz. PYD, PKK’nın Suriye uzantısıdır. Ve bir terör örgütüdür. Bugüne kadar bütün terör örgütleri başta kendisini destekleyen tüm ülkelere karşı eninde sonunda hamle yapmıştır. ABD bilinçli olarak Türkiye’deki terörü arttırmak için bunu yapıyor demek çok iddialı bir cümle olur. Bu noktada elimizde böyle bir veri, bilgi yok. Bu yapılan işin geldiği nokta itibariyle Amerika’nın PYD’yi desteklemesi ve silah vermesi, bu silahların Türkiye’ye karşı PKK aracılığıyla ve PYD aracılığıyla kullanılması sonuçta böyle bir cümleyi kaçınılmaz kılıyor” açıklamalarında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir